Swich

När vi passerat 40-årsåldern minskar energiproduktionen i hudcellen. Detta visar sig i form av fina linjer, rynkor, ojämn pigmentering och brist på elasticitet i huden.
SWiCH är en unik behandling som ger energi och bränsle till cellkärnan genom ökad ATP-syntes (cellandning) och reparerar huden inifrån och ut. SWiCH reverserar synbara tecken på åldrande utan att orsaka skada, rodnad eller fjällning. Eftersom SWiCH inte skapar UV-känslighet så kan behandlingen med fördel göras året om.

SWiCH är den perfekta behandlingen på den kund som inte vill eller kan göra en kemiskt peel som resulterar i konvalecenstid och fjällning.
SWiCH hjälper till att förbättra den mitokondriella funktionen, ökar ATP syntesen och återställer hudens ungdomliga utseende genom att öka cellens energinivåer. Behandlingen kan göras året om då den inte ger någon ökad solkänslighet.

I över 40 år har kemisk peeling praktiserats av läkare och hudterapeuter för att föryngra solskadad och förtids åldrad  hud genom att skapa en skada på ytan och på så sätt trigga igång en läkning och ökad cellförnyelse. Med traditionella kemiska peels kommer risk för biverkningar, konvalescents tid , obehag och risk att överbelasta huden.
Med SWiCH ™ -systemet är det nu möjligt att uppnå reparation av huden utan att behöva först skapa en skada genom att ge energi till citronsyra cykeln i cellen.

  • Baserat på en fysiologisk princip för att aktivera det naturliga reparationssystemet i huden.
  • Aktivering av reparationssystemet medför en återställning av både solskadadad och åldrad hud.
  • Hjälper att aktivera en reparation med minimal epidermal skada.
  • Till skillnad från de flesta syrabaserade behandlingar är SWiCH ™ – en behandling som sätter igång hudens egna reparation.
  • Behandlingar kan upprepas med jämna mellanrum (var 28: e dag) utan risk för överbehandling.

Kontraindikationer:

Allergi mot aspirin eller salicylater
Allergi mot citronsyra av något slag: apelsiner, citroner, grapefrukt etc
Gravid eller försöker bli gravid
Användning av Isotretioner inom ett år
Användning av antibiotika.
Laseroperation under de senaste 12 veckorna
Användning av glykolsyra, Retin A eller Renova under de senaste 2 veckorna.
Kunder som vill göra SWiCH ™ -programmet måste avbryta användningen av Retin A, Renova och eventuella AHA-produkter före behandlingen. Riktlinjerna för användandet av Retin A eller retinol användning med SWiCH ™ beror på individuell hudtyp. Utför inte SWiCH ™ -behandlingar när kunden inte följer dessa riktlinjer, eller på någon kund med komprimerad hud. Utför inte SWiCH ™ behandlingar i minst tre månader efter ansiktslyftning